Hoppa till innehåll
Hem » Kommer Zeekr 007 till Sverige?

Kommer Zeekr 007 till Sverige?

  • av
Kommer Zeekr 007 till Sverige

Kommer Zeekr 007 till Sverige?
Zeekr har ännu inte meddelat några planer på att lansera Zeekr 007 i Sverige, men leveranserna i Kina är planerade att börja i januari.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!.

När kommer Zeekr 007 till Sverige

Zeekr har just presenterat sin nya elbil, Zeekr 007, efter flera teasers under veckan. Inom bara 30 minuter efter att försäljningen öppnades i Kina, mottog Zeekr 5000 förhandsbokningar, enligt rapporter från CNEVPost. Denna nya elbil, formgiven av Zeekrs designkontor i Göteborg, har väckt stor uppmärksamhet.

Zeekr 007 imponerar med sin kraftfulla prestanda. Även om den exakta motoreffekten inte är offentliggjord, kan den fyrhjulsdrivna varianten accelerera från 0 till 100 km/h på endast 2,84 sekunder (med rullande start). Det finns även en mindre kraftfull bakhjulsdriven version som klarar samma acceleration på 5,4 sekunder.

När kommer Zeekr 007 till Sverige

Batteriets kapacitet är en annan höjdpunkt. Modellen med det största batteriet erbjuder en räckvidd på upp till 870 kilometer enligt den kinesiska körcykeln CLTC, vilket motsvarar ungefär 700 kilometer enligt västerländska standarder. En standardversion finns också, med en räckvidd på 688 kilometer (CLTC).

Fordonet är baserat på en 800-volts arkitektur, vilket möjliggör snabbare laddning jämfört med nuvarande Zeekr-modeller. Det är möjligt att ladda batteriet från 10 till 80 procent på mindre än 15 minuter.

När det gäller interiören, finns en 15,05 tums pekskärm kompletterad av en headup-display med förstärkt verklighet, med en projiceringsyta på 35,5 tum. Interiören påminner om den tvåfärgade designen i Zeekr X.

När kommer Zeekr 007 till Sverige

Zeekr 007 har en längd på 4 865 mm, en bredd på 1 900 mm och en höjd på 1 450 mm. Med en hjulbas på 2 928 mm har den en rymlig interiör, och baksätet erbjuder gott om utrymme.

Designen kännetecknas av mjuka, släta linjer. Intressant nog har Zeekr valt att inte inkludera traditionella dörrhandtag, istället öppnas dörrarna med en knapptryckning på dörrstolpen. Bagageutrymmet är åtkomligt genom en liten öppning och rymmer 462 liter.

När kommer Zeekr 007 till Sverige

En annan unik funktion är Zeekr Stargate, en ”smart ljusgardin” på bilens front. Den består av 1711 LED-lampor som kan projicera olika mönster och meddelanden på en yta motsvarande 90 tum. Denna yta är även interaktiv och kan ”målas” på med fingret. Kommer Zeekr 007 till Sverige