Hoppa till innehåll
Hem » Nya Dacia Duster 2024

Nya Dacia Duster 2024

  • av
nya dacia duster 2024

Nya Dacia Duster 2024: Dacia har nyligen presenterat den senaste versionen av sin SUV, Duster. Denna nya generation bygger på en uppdaterad plattform som erbjuder förbättrade utrymmen och en effektivare fyrhjulsdrift.

Specifikt har Dacia lagt extra fokus på fyrhjulsdriftsystemet. De modeller som är utrustade med detta system har en imponerande markfrigång på 21,7 cm och kan hantera en angreppsvinkel på 30 grader i nedförsbacke, även om detta kanske inte utnyttjas av alla bilägare.

nya dacia duster 2024

En viktig nyhet är att Dacia Duster nu finns tillgänglig som en hybridmodell, vilket är första gången för denna modell. Tidigare har Duster endast erbjudits med bensin- och dieselmotorer utan hybridalternativ. Hybridversionen levererar 140 hästkrafter och delar teknik med Dacia Jogger.

Det finns också en 1,2-liters trecylindrig bensinmotor med mildhybridsystem på 130 hästkrafter. Denna typ av mildhybridsystem har tidigare fått kritik för att inte erbjuda betydande bränslebesparingar. Noterbart är också att Duster inte längre kommer med en dieselmotor.

nya dacia duster 2024

Interiört har Duster uppgraderats med ett nytt infotainmentsystem med pekskärm och digitala mätinstrument. Samtidigt behåller den fysiska knappar för styrning av ratten och klimatanläggningen. När det gäller säkerhet, som inte tidigare varit Dacias starkaste sida, utlovar de nu ett ökat antal assistanssystem.

nya dacia duster 2024

Prisinformation, utsläppssiffror och fordonsskatt för den nya Dacia Duster är ännu inte offentliggjorda. Nya Dacia Duster 2024

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!.