Hoppa till innehåll
Hem » Nya Toyota Yaris Cross

Nya Toyota Yaris Cross

  • av
Nya Toyota Yaris Cross

Nya Toyota Yaris Cross: Toyota introducerar en ny, mer prisvärd elbil som direkt utmanar Volvo EX30. Denna kompakta SUV, som ska lanseras nästa år, är utformad för att vara sju centimeter längre än Volvo EX30. Toyota jämför den med deras populära Yaris Cross, men i en elektrisk version.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec GoDefa PowerWall ConnectorEaseeCharge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Nya Toyota Yaris Cross

För att hålla jämna steg med konkurrenterna i elbilsbranschen, planerar Toyota att utöka sitt utbud till sex elbilsmodeller fram till 2026. Bland de senaste nyheterna som presenterades i Bryssel, sticker den nya Urban SUV ut. Denna kompakta elektriska SUV riktar sig mot samma marknadssegment som Volvo EX30.

I dagsläget är Urban SUV fortfarande i konceptstadiet, men den slutgiltiga modellen är planerad att lanseras redan nästa år. Den kommer att erbjudas både som framhjuls- och fyrhjulsdriven, med två olika batterialternativ för att tillgodose olika budgetar och räckviddsbehov. Detta koncept liknar starkt Volvo EX30.

Nya Toyota Yaris Cross

Toyotas Yaris Cross har varit en stor framgång, särskilt som Europas mest sålda kompakt-SUV. Den nya Urban SUV beskrivs som dess elektriska motsvarighet, men kommer att ha en helt ny design och en mer flexibel interiör. Med en längd på 430 cm och en höjd på 162 cm, är den något större än Volvo EX30.

Intressant nog pratar Toyota om utvecklingen av solid state-batterier, men de planerar även att introducera ett billigare batteri och ett prestandabatteri. Det nya LFP-batteriet förväntas vara 40 procent billigare än de nuvarande batterierna i Toyotas bZ4X, samtidigt som det erbjuder 20 procent längre räckvidd. Det nya prestandabatteriet kommer med en katod som har en hög nickelhalt, men ytterligare detaljer har ännu inte avslöjats. Nya Toyota Yaris Cross