Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen Dubbelriktad Laddning

Volkswagen Dubbelriktad Laddning

  • av
volkswagen dubbelriktad laddning

Volkswagen Dubbelriktad Laddning: Volkswagen har introducerat en ny funktion för dubbelriktad laddning i sin eldrivna ID-serie, specifikt för modeller med 77 kWh batterier och mjukvaruversion 3.5 eller senare. Denna teknologi, kallad Vehicle-to-Home, tillåter bilägare att använda sin elbil som ett energilager. Detta är särskilt användbart för att lagra energi från solceller, vilket sedan kan användas för att driva ett hem. Bilägarna kan också styra när bilen laddas, till exempel när elpriserna är lägre, och sedan använda energin senare.

Volkswagen Laddboxar

Här hittar du laddboxar som passar din Volkswagen men en smidig installationsprocess utförd av våra egna erfarna elektriker. Vi installerar i Stockholm, Göteborg och Malmö

Denna dubbelriktade laddningsteknik använder CCS-standarden för likströmsladdning och kräver en kompatibel laddbox. Volkswagen har samarbetat med HagerEnergy och rekommenderar deras DC-laddbox S10 E Compact, med fler laddboxar planerade för framtida lanseringar.

volkswagen dubbelriktad laddning

Enligt Volkswagen kan en ID.4 under normala omständigheter driva ett genomsnittligt hem i två dagar med sin lagrade energi. Företaget har även initierat ett pilotprojekt i samarbete med HagerEnergy i bostadsrättsföreningen Stenberg i Hudiksvall. Här är åtta Volkswagen ID.4 GTX kopplade till solcellsanläggningen och elnätet, där de hjälper till att balansera kraftnätet.

Projektet i Stenberg är ett exempel på hur Volkswagen och dess partner bidrar till energiomställningen och skapar möjligheter för hållbar energianvändning. Med dubbelriktad laddning kan elbilar erbjuda mer än bara transport – de blir en aktiv del i hemmets energisystem, aktiverade av laddboxen vid behov för att balansera energilagringen. När lagringssystemet är fullt laddat, går bilen i standby-läge.

volkswagen dubbelriktad laddning

Imelda Labbé från Volkswagens ledningsgrupp betonar att denna nya funktion inte bara minskar energikostnader utan också bidrar till hållbar energianvändning, vilket reflekterar företagets engagemang för energiomställningen genom innovativa produkter och tjänster. Volkswagen Dubbelriktad Laddning