Hoppa till innehåll
Hem » Jag har en 22 kw laddbox hemma varför laddar min bil inte med mer än 3,7kw

Jag har en 22 kw laddbox hemma varför laddar min bil inte med mer än 3,7kw

 • av
volkswagen dubbelriktad laddning

Om din elbil inte laddar med mer än 3,7 kW trots att du har en 22 kW laddbox hemma, kan det bero på flera faktorer relaterade till bilens egenskaper och laddningsinfrastrukturen:

 1. Bilens Onboard-Laddare:
  • Det vanligaste skälet till att en bil inte laddar med full hastighet är begränsningar i bilens onboard-laddare. Om bilens onboard-laddare bara är kapabel att hantera 3,7 kW, kommer det att vara den maximala laddningshastigheten oavsett kapaciteten hos laddboxen.
  • Kontrollera specifikationerna för din bilmodell för att se vad den maximala AC-laddningskapaciteten är.
 2. Inställningar i Bilen eller Laddboxen:
  • Vissa bilar och laddboxar låter dig ställa in laddningshastigheten manuellt. Det är möjligt att laddningshastigheten har begränsats i bilens inställningar eller via laddboxens användargränssnitt.
 3. Elfordonsprogramvara:
  • I vissa fall kan bilens programvara begränsa laddningshastigheten, antingen som en standardinställning eller som en respons på specifika förhållanden, som batteritemperatur eller batterihälsa.
 4. Elektrisk Infrastruktur:
  • Även om detta är mindre troligt givet att du har en 22 kW laddbox, kan det finnas problem med den elektriska infrastrukturen i ditt hem som begränsar tillgänglig ström. Exempelvis du har fått en 11kW installation eller din huvudsäkring inte är tillräcklig till mer.

För att lösa problemet bör du först kontrollera bilens maximala AC-laddningskapacitet. Om bilen stöder högre hastigheter, undersök sedan inställningarna på både bilen och laddboxen, samt kontrollera att du använder en lämplig laddningskabel. Om problemet kvarstår, kan det vara en bra idé att kontakta både bilens och laddboxens tillverkare för ytterligare felsökning.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec GoDefa PowerWall ConnectorEaseeCharge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”