Hoppa till innehåll
Hem » Byta Elcentral

Byta Elcentral

byta elcentral

Byta elcentral: Behöver du byta ut din elcentral för en modernare variant med HAN-port? I Sverige står många inför denna förändring, eftersom lagstiftningen kräver att alla elmätare ska vara utrustade med en HAN-port senast den 1 januari 2025. Denna port är avgörande för att effektivt kunna övervaka och hantera din elförbrukning.

Hur vet du om din elcentral behöver bytas?

Om din elmätare är av äldre modell och saknar en HAN-port, kommer ditt elbolag att kontakta dig med information om när och var bytet ska ske. Det är elbolagets ansvar att hålla dig informerad.

Processen för byte av elcentral

byta elcentral

Bytet skiljer sig åt beroende på om din elmätare sitter inomhus eller utomhus. Vid inomhusinstallation kommer du att få ett specifikt datum och tid, medan för utomhusinstallation får du en ungefärlig dag för bytet. Var medveten om att elen kommer att vara avstängd under bytet.

Vem betalar för bytet?

Eftersom den nya elmätaren är elbolagets egendom, är det också de som står för kostnaden för byte av elcentral.

Fördelar med att byta till en ny elmätare:

  • Energieffektivitet: De nya elmätarna erbjuder realtidsinformation som hjälper dig att övervaka och optimera din energianvändning.
  • Avbrottsregistrering: Elmätaren registrerar exakt tidpunkt för start och slut på elavbrott, vilket underlättar ersättningsprocessen.
  • Fjärruppdateringar: Elnätsföretagen kan nu uppdatera och ändra inställningar på distans, vilket sparar tid och är kostnadseffektivt.

Vikten av en HAN-port:

byta elcentral

En HAN-port är avgörande för enkel installation och för att du som kund ska få rätt produkter skickade till dig, vilket sparar tid och minimerar besvär.

Den här uppdateringen är inte bara en laglig förpliktelse, utan en chans att effektivisera din energianvändning och bidra till en mer hållbar framtid. Det är särskilt relevant för dig som överväger att installera en laddbox för din elbil, där moderna och effektiva elmätare spelar en central roll. På vår hemsida hittar du mer information om hur vi kan hjälpa dig med laddboxar och relaterade tjänster för en grönare livsstil.

Chargefy Erbjudande

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

behövs lastbalansering

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din laddboxinstallation!