Hoppa till innehåll
Hem » Tesla nya priser på Model Y

Tesla nya priser på Model Y

  • av
Model Y privatleasing

Ungefär ett år tillbaka gjorde Tesla ett betydande drag genom att drastiskt sänka priserna på Model 3 och Model Y, vilket ledde till prissänkningar upp till 150.000 kronor över en natt. Detta påverkade hela bilindustrin markant.

Nu, i början av 2024, ser vi återigen prissänkningar från Tesla, denna gång på alla versioner av Model Y. Instegsmodellen med bakhjulsdrift, tidigare prissatt till 574.170 kronor, har nu sänkts med 40.000 kronor och kostar 534.170 kronor. Den största prisjusteringen ses i Model Y Long Range med fyrhjulsdrift, som nu säljs för 614.170 kronor efter en sänkning på 55.000 kronor. Även toppmodellen Model Y Performance har sänkts, nu kostar den 664.170 kronor, vilket är 45.000 kronor mindre än tidigare.

Tesla attribuerar dessa prissänkningar till ”innovativa ingenjörsmässiga och tillverkningsprocesser”, vilka möjliggör mer kostnadseffektiv och snabbare produktion. Till exempel har Tesla varit föregångare inom användningen av ”gigacasting”, en teknik som gör det möjligt att gjuta stora delar av bilen i ett enda stycke. Dessutom finns det indikationer på att Model Y kan komma att få en uppdatering liknande den som genomfördes för Model 3 förra hösten.

Mot slutet av förra året rapporterade bland andra Bloomberg att produktionen av den uppdaterade Model Y, intern benämnd ”Juniper”, förväntas starta vid Teslas fabrik i Shanghai under årets första halva.

Tabell: Prissänkningar för Tesla Model Y (2024)

VersionRäckviddPrissänkningNytt Pris
Model Y RWD455 km40.000 kr534.170 kr
Model Y AWD Long Range533 km55.000 kr614.170 kr
Model Y Performance514 km45.000 kr664.170 kr

Denna tabell presenterar de olika versionerna av Model Y, deras räckvidd, storleken på prissänkningen och det nya priset efter sänkningen.

Vi sänker priserna på vår Tesla WC + lastbalansering

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

tesla lastbalansering

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu