Hoppa till innehåll
Hem » Klimatbonus 2024: Elbilsbonus

Klimatbonus 2024: Elbilsbonus

  • av
klimatbonus 2024

Klimatbonus 2024: Den svenska regeringen har lanserat ett nytt ekonomiskt incitament för att främja övergången till elektriska lätta lastbilar, genom att erbjuda en bonus på upp till 50 000 kronor per fordon. Detta initiativ är en del av en bredare strategi för att accelerera elektrifieringen av fordonsparken och bidra till minskade utsläpp. Bonusprogrammet är dock av temporär natur och planeras att gradvis minska för att helt avvecklas vid slutet av 2025.

För att ytterligare stödja omställningen, har regeringen också introducerat utökade bidrag för små och medelstora företag som investerar i utsläppsfria tunga lastbilar. Dessa åtgärder justeras i enlighet med EU:s uppdaterade regler för statsstöd och inkluderar både ökade stödbelopp och ett högre maximalt bidrag, som nu kan uppgå till 25 procent av fordonets inköpspris.

klimatbonus 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari understryker vikten av dessa åtgärder för att underlätta övergången till en mer hållbar och elektrifierad transportsektor. Särskilt för tunga fordon som står inför större utmaningar med omställningen, betonas rollen av fossilfria drivmedel som biogas som en viktig komponent i mixen av lösningar.

Dessa nya regleringar och stödformer träder i kraft den 13 februari 2024, och detaljerad information om hur företag och individer kan ansöka om stödet kommer att tillhandahållas av Energimyndigheten.

Chargefy Prisgaranti

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Är det värt att köpa laddbox?

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu. Vi ser fram emot att hjälpa dig med din laddboxinstallation.
Klimatbonus 2024