Hoppa till innehåll
Hem » Nya Porsche Taycan 2024

Nya Porsche Taycan 2024

  • av
nya porsche tacan 2024

Nya Porsche Taycan 2024: Porsche har nyligen introducerat en uppgraderad version av sin elbil, Porsche Taycan, som kommer med förbättringar i både kraft och räckvidd. Den nya modellen skryter med ökad acceleration, förlängd räckvidd, förbättrad laddningskapacitet och en förfinad körupplevelse. Dessa uppdateringar omfattar alla tre varianter av Taycan-serien: sportsedanen Taycan, SUV-varianten Taycan Cross Turismo, och den sportiga kombimodellen Taycan Sport Turismo.

Den senaste modellen av Taycan har sett en imponerande ökning av räckvidden med 35 procent för varianten med längst räckvidd, nu upp till 678 kilometer (WLTP). Dessutom erbjuder den nya Taycan supersnabb laddning med toppkapacitet upp till 320 kW vid en 800-volts DC-laddare, vilket är en ökning med 50 kW från tidigare modeller och kan potentiellt minska laddningstiden med hälften för intervallet från 10 till 80 procent, enligt Porsche.

För att förbättra laddningsprestandan ytterligare, även i kalla temperaturer, har Porsche effektiviserat laddningsprocessen. Med den första generationens Taycan tog laddning från 10 till 80 procent vid 15°C 37 minuter, medan den uppdaterade versionen klarar detta på bara 18 minuter, trots en ökad batterikapacitet. Det nya Performance Battery Plus har en bruttokapacitet på 105 kWh, en ökning från de tidigare 93 kWh.

Prestandan har fått ett lyft med den uppgraderade modellen. Till exempel, instegsmodellen av Porsche Taycan kan nu accelerera från 0 till 100 km/h på endast 4,8 sekunder, vilket är 0,6 sekunder snabbare än föregångaren. Den kraftfullare Taycan Turbo S modellen kan göra samma acceleration på blott 2,4 sekunder, en förbättring med 0,4 sekunder.

Denna förbättrade prestanda och köregenskaper är resultatet av flera uppgraderingar, inklusive en starkare motor med 80 kW extra kraft till bakhjulen, en modifierad pulsväxelriktare, effektivare batterier, förbättrad kylning, en ny generation värmepump, och justeringar i bromskraftåtervinning och fyrhjulsdriftsystemet. Även med dessa förbättringar och ökad utrustningsnivå, är de nya Taycan-modellerna 15 kg lättare än deras föregångare.

Designmässigt har förändringarna varit mer återhållsamma. Exteriört inkluderar de nya fram- och baklyktorna och spoilers som bidrar till en starkare närvaro och en bredare profil. Inne i bilen har instrumentpanelen och displayerna uppdaterats med ett nytt gränssnitt, och Apple CarPlay är nu mer integrerat i systemet, vilket till och med inkluderar möjligheten att spela upp film på centrum- och passagerardisplayerna. Ett nytt kontrollsystem har introducerats för att förenkla användningen av förarassistanssystemen.

Porsche har ännu inte avslöjat några prisuppgifter, försäljningsstart eller leveransdatum för den uppdaterade Taycan-modellen.

Chargefy Laddbox Prisgaranti

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu