Hoppa till innehåll
Hem » Laddbox Jordfelsbrytare

Laddbox Jordfelsbrytare

  • av
Laddbox jordsfelsbrytare

En jordfelsbrytare är en livräddande enhet i ditt elsystem som skyddar mot farorna med elektrisk ström, inklusive risken för elstötar och brand. Denna smarta anordning håller koll på strömmen som flödar genom dina elledningar och stänger av strömmen om den upptäcker något fel, såsom en strömläckage till jorden, vilket kan uppstå vid en skada på elanläggningar eller fel på anslutna apparater.

Extra Skydd i Hemmet och för Laddboxar

Att installera en jordfelsbrytare ger ett extra lager av säkerhet, kompletterar men ersätter inte befintliga säkringar eller automatsäkringar. Speciellt vid installation av laddboxar för elbilar är det lag på att ha en dedikerad jordfelsbrytare för att skydda mot jordfel. Denna kan vara inbyggd i laddboxen eller monteras separat.

Skillnaden Mellan Typ A och Typ B

Det finns två typer av jordfelsbrytare: Typ A och Typ B. Typ A är standard och skyddar mot de flesta jordfel. Typ B tillhandahåller allt som Typ A gör men har även skydd mot likströmsläckage, vilket är särskilt viktigt för laddning av elbilar.

Vikten av DC-skydd

Ett DC-skydd är nödvändigt för att jordfelsbrytaren ska kunna hantera läckage av likström från elbilars batterier. Många moderna laddboxar har detta skydd inbyggt, vilket gör att en Typ A jordfelsbrytare är tillräcklig. Saknas ett inbyggt DC-skydd, krävs en Typ B jordfelsbrytare för fullständigt skydd.

Regelbunden Testning är Nyckeln

Laddbox Göteborg

För att säkerställa att jordfelsbrytaren alltid är i toppskick och redo att skydda dig, bör den testas regelbundet med dess testknapp. Elsäkerhetsverket rekommenderar att detta görs minst två gånger per år för att upprätthålla ett säkert hem.

Jordfelsbrytare är således en kritisk komponent i varje hem och vid användning av elbilar, som inte bara skyddar mot potentiella elstötar utan även minskar risken för elrelaterade bränder. Laddbox Jordsfelsbrytare

Chargefy Laddbox Prisgaranti

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu