Hoppa till innehåll
Hem » Model Y Prishöjning 2024

Model Y Prishöjning 2024

  • av
Model Y privatleasing

Under det gångna året har Tesla gjort betydande rubriker genom att genomföra flera omfattande prissänkningar på sina bilmodeller, vilket markerat en tydlig strategi för att stimulera försäljningen och öka marknadsandelarna. Specifikt noterades en betydande prissänkning på Tesla Model Y, en av företagets bästsäljande modeller, med upp till 150 000 kronor. Denna aggressiva prissättningsstrategi har inte bara stärkt Teslas position på marknaden utan även tvingat andra biltillverkare att omvärdera sina priser, vilket ledde till vad som kan karaktäriseras som ett priskrig inom bilindustrin.

Tesla Model Y Prishöjning 🙁

ModellNya PrisGamla PrisFörändring
Model Y554 170 kr534 170 kr+20 000 kr
Model Y LR624 170 kr614 170 kr+10 000 kr
Model Y P664 170 kr664 170 kr0
Gäller från och med 23-02-2024

Trots detta trendbrott har Tesla nyligen tagit ett oväntat steg genom att höja priset på sin populäraste modell, Model Y, som under 2023 korades till världens mest sålda bilmodell. Denna justering innebär att basmodellen av Tesla Model Y nu kommer att kosta 20 000 kronor mer, med nya priser som startar från 554 170 kronor. Denna prishöjning speglar en strategisk omvärdering av företagets prissättningspolitik i ljuset av modellens starka marknadsprestanda och kanske en anpassning till förändrade produktionskostnader eller marknadsförhållanden.

För den som föredrar längre räckvidd, har priset på Model Y Long Range också justerats uppåt med 10 000 kronor, vilket sätter det nya priset till 624 170 kronor. Det är dock värt att notera att priset på Model Y Performance, en annan variant inom samma modellserie, förblir oförändrat på 664 170 kronor, vilket pekar på en selektiv prishöjningsstrategi från Teslas sida.

Det är också viktigt att framhålla att priserna på Teslas övriga bilmodeller förblir oförändrade. Denna senaste utveckling i Teslas prissättningsstrategi är ett intressant drag som säkerligen kommer att analyseras noggrant av både branschanalytiker och konsumenter. Det återstår att se hur denna prishöjning på Model Y kommer att påverka försäljningen och Teslas position på den globala bilmarknaden framöver.

Vi sänker priserna på våra laddboxar!

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Tesla Laddbox

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu
Model Y Prishöjning