Hoppa till innehåll
Hem » Nya Dacia Spring 2024

Nya Dacia Spring 2024

  • av
nya dacia spring 2024

Nya Dacia Spring 2024 har lanserats som Europas mest prisvärda elbil, och den senaste uppdateringen gör den ännu mer attraktiv. Den behåller samma 26,8 kWh batteri som introducerades när modellen först kom ut för tre år sedan, vilket ger en körsträcka på lite över 200 kilometer i staden. Trots kritik för den begränsade räckvidden, framhäver Dacia att denna kapacitet passar perfekt för deras målgrupp. Faktum är att forskning visar att den genomsnittliga Dacia Spring-föraren kör 37 km per dag i en hastighet av 37 km/h, och 75% av laddningarna sker hemma.

nya dacia spring 2024

Vad gäller vikten, är den nya modellen bara 6 kg tyngre än sin föregångare, vägandes in på 948 kg. Dacia argumenterar att ett mindre batteri är avgörande för att hålla nere vikten och därigenom förbättra bilens effektivitet.

nya dacia spring 2024

Den nya Dacia Spring 2024 skiljer sig från tidigare modeller genom en starkare motor på 49 kW (65 hk), vilket är en uppgradering som förbättrar bilens prestanda. Dessutom är motorn mer effektiv, med en förväntad förbrukning på 14,6 kWh per 100 km under blandad körning.

nya dacia spring 2024

Utseendemässigt har den nya Spring fått en moderniserad design som följer Dacias senaste designriktlinjer. Inuti bilen finner man uppgraderad teknologi, inklusive ett digitalt instrumentkluster på 7 tum och en stor mediaskärm på 10 tum. För att inte tala om förbättrade förvaringslösningar i kupén och en ny förvaringsbalja under motorhuven.

nya dacia spring 2024

Nya Dacia Spring 2024 är prissatt till strax under 20 000 euro, med potentiella subventioner som kan sänka priset ytterligare på vissa marknader. Med dessa uppdateringar siktar Dacia på att göra bilen ännu mer prisvärd än tidigare. Renault-gruppens VD Luca de Meo sammanfattar det med orden ”Snyggare och ännu billigare”, vilket lovar gott för den som överväger att skaffa den uppdaterade modellen.

Laddboxar med Prisgaranti!

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu