Hoppa till innehåll
Hem » Laddbox Bidrag Företag

Laddbox Bidrag Företag

  • av
Laddbox företag bidrag

Laddbox Bidrag Företag: Med Naturvårdsverkets bidrag ”ladda bilen” kan företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer få ekonomiskt stöd för att köpa och sätta upp laddboxar för elbilar på sina parkeringar. Det är möjligt att ansöka om detta bidrag både innan och efter att laddboxarna har installerats, och bidraget kan täcka upp till 50% av utgifterna för varje laddbox  men med ett maxbelopp 15 000 kr per laddbox.

Exempel

  • 1 laddare för 35 000 kronor = bidrag på 15 000 kronor (maxbelopp).
  • 1 laddare för 10 000 kronor = bidrag på 5 000 kr (50 procent av kostnaden).

Det här bidraget är specifikt utformat för att underlätta för företag, organisationer och bostadsrättsföreningar att erbjuda laddmöjligheter för elbilar till anställda och boende. Syftet är att göra det mer överkomligt att investera i dessa laddningsstationer vid arbetsplatser och bostadsområden.

Laddbox företag bidrag

För att vara berättigad till bidraget måste följande kriterier uppfyllas:

  • Laddstationen måste ha minst ett uttag som är av typen Combo 2 eller Typ 2.
  • Den måste vara utrustad för att kunna mäta och debitera för elanvändningen.
  • Den bör främst vara avsedd för användning av företagets anställda.
  • Företaget behöver äga fastigheten där laddstationen installeras.
  • Installationen måste göras av en certifierad elektriker.

Ansökningsprocessen varierar lite beroende på om laddstationen redan är installerad eller inte. För redan installerade laddstationer måste ansökan skickas in inom 6 månader efter installationen är klar. För nya installationer måste ansökan skickas in innan arbetet påbörjas, och installationen måste vara klar inom 9 månader från det att bidraget beviljats. I båda fallen måste en begäran om utbetalning skickas in inom 3 månader efter det att ett preliminärt godkännande har erhållits.

Just nu tar det cirka 1 månad att behandla en digital ansökan och 5 månader för en ansökan som skickas in på papper.

För 2024 är bidraget ”Ladda bilen” fortfarande aktivt, och inget slutdatum har meddelats. Det är dock bäst att skicka in en ansökan så snabbt som möjligt för att säkerställa att man kan ta del av tillgängliga medel.

Laddboxar med Prisgaranti!

Söker du en pålitlig och effektiv lösning för installation av din laddbox? Välkommen till Chargefy, där vi inte bara garanterar kvalitet utan också erbjuder prisgaranti. Hos oss får du alltid det bästa priset på marknaden!

Vi på Chargefy förstår vikten av säker och professionell installation. Därför ingår standardinstallation av din laddbox när du köper genom oss. Du kan lita på att en certifierad elektriker sköter installationen oavsett var i landet du befinner dig. Vår tjänst säkerställer att din laddbox installeras korrekt, säkert och till det mest konkurrenskraftiga priset.

Har du frågor kring vilken typ av laddare som passar dig bäst eller andra funderingar kring installationen? Tveka inte att kontakta oss. Du når oss enkelt via telefon på 079-339 13 91 eller via e-post på kontakt@chargefy.nu

Laddbox företag bidrag