Hoppa till innehåll
Hem » Är Easee Charge Lite godkänd av Elsäkerhetsverket?

Är Easee Charge Lite godkänd av Elsäkerhetsverket?

  • av
Är det värt att köpa laddbox?

Det korta svaret är ja. Efter att ha fått försäljningsförbud på sin tidigare modell Easee Home, har de under slutet av 2023 lanserat en ny modell, Easee Charge Lite, som uppfyller kraven om ett personskydd.

EU-tupintyg

Easee Charge Lite har nyligen erhållit ett EU-typintyg, vilket är ett tydligt tecken på att produkten uppfyller höga säkerhets- och kvalitetskrav enligt europeisk standard. Detta certifikat, utfärdat av TÜV – en framstående inspektionsorganisation – intygar att Easee Charge Lite och dess tekniska specifikationer fullt ut lever upp till de reglerande kraven inom EU. Detta godkännande bekräftar att laddaren är säker att använda och att dess konstruktion står i enlighet med europeiska normer för kvalitet och säkerhet.

Vem är TÜV?

TÜV omfattar en grupp oberoende företag, såsom TÜV Rheinland och TÜV SÜD, som alla delar samma mission: att tjäna som oberoende tredjepartsorganisationer som granskar och certifierar produkter. Deras mål är att verifiera att dessa produkter uppfyller specifika säkerhets- och kvalitetsstandarder. TÜV är globalt erkända för sin strikthet och noggrannhet, vilket gör deras certifieringar till högt värderade kvalitetsstämplar. Att erhålla ett certifikat från TÜV betyder en stark bekräftelse på att produkten inte bara uppfyller branschstandarder, utan också att tillverkningsprocessen har genomförts korrekt och med högsta möjliga omsorg om säkerhet och kvalitet.

Ska jag köpa en Easee Charge Lite?

Easee Charge Lite är en bra laddbox till ett rimligt pris. Dock, en nackdel med Easee Charge Lite jämfört med konkurrenterna såsom Defa Power och Zaptec Go är att den endast kan ladda upp till 11 kW och inte 22kW.

Easee Charge Lite med prisgaranti!

Easee Charge Lite är en smart elbilsladdare som fungerar med alla typer av elbilar, strömstyrkor och elnät, så du behöver inte bekymra dig över kompatibilitet om du byter elbil eller uppgraderar ditt hemsystem. Den är utrustad med modern teknik och säkerhetsfunktioner, men är ändå lätt att använda.

Laddaren stödjer upp till 7,4 kW laddning på en enfas krets och upp till 11 kW på en trefas krets. En ny Bluetooth-funktion låter dig styra och övervaka laddningen direkt från din smartphone, även utan internet. Dessutom kan du ansluta upp till tre Easee laddare i samma hushåll.

Designen är minimalistisk och i svart, med en utbytbar laddningsmodul för enkel uppgradering eller utbyte. En Typ 2 kontakt designad i en 45° vinkel sticker ut mindre från väggen och är självdränerande, vilket är praktiskt. Observera att laddkabel säljs separat.

Easee Charge Lite är designad för det nordiska klimatet och klarar sig väl utan extra skydd mot väder och vind. Den har en inbyggd RFID-läsare för säker användaridentifiering, övervakar temperaturen och har skydd mot överbelastning. Laddaren är även försedd med inbyggt AC och DC RCD-skydd, men kräver en extern jordfelsbrytare av Typ A.