Hoppa till innehåll
Hem » Nya Elbilar 2025

Nya Elbilar 2025

  • av
nya elbilar 2025

Under 2025 förväntas vi se en mängd nya lanseringar och premiärer av elbilar, vilket kommer att markera början på en ny era av elbilar med förbättrade priser och prestanda. Detta gör det betydligt mer lockande att överväga ett byte till elbil för de som ännu inte har gjort det.

Vi har sammanställt en lista över alla kommande elbilar som planeras att börja levereras och lanseras under 2025. I listan ingår både officiellt bekräftade lanseringar samt vissa spekulativa uppgifter.

Nya elbilar 2025 listan är rangordnad utifrån vilka modeller vi tror kommer att bli mest populära

Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec GoDefa PowerWall ConnectorEaseeCharge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Nya Elbilar 2025 Lista

Tesla Model Y

Nya elbilar 2025

Efter att en uppdatering lanserats av Tesla Model 3 tidigare under året har många börjat spekulera i när Teslas storsäljare Model Y får en uppdatering. I ett försök att sälja den nuvarande generationen av Model Y har Elon Musk meddelat på X (Twitter) att ingen ny Model Y ska släppas i år. Vi tror att modellen släpps under det första kvartalet i 2025. Rykten från Autoplus och Autoevolution hävdar att den nya Model Y kommer ha ett batteri på 95 kWh, och en räckvidd på cirka 70 mil.

Volvo EX60

Volvo arbetar på en eldriven ersättare till sin storsäljare XC60, som blir den första elbilen tillverkad i Torslanda utanför Göteborg. Tidigare har Volvos eldrivna modeller tillverkats i belgiska Gent och Kina. Den nya modellen, som kallas EX60, kommer att använda gigacasting, en teknik där stora delar av bilen gjuts i ett stycke, vilket minskar vikten på bakre golvet med upp till 20 procent. EX60 får också strukturella batteripaket, där batteriet integreras i bilens struktur för ökad styvhet och energidensitet. Den byggs på en vidareutvecklad SPA2-plattform, samma som EX90 och Polestar 3. Lansering väntas i slutet av året, med säljstart 2025.

Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron lanseras med ett batteri på 100 kWh, vilket ger A6 Sportback e-tron performance en räckvidd på över 750 kilometer enligt WLTP-standard, medan motsvarande räckvidd för Avant-versionen är 720 kilometer. Bilen har en motor på 270 kW som driver bakhjulen, vilket gör att den kan accelerera från 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder och nå en topphastighet på 210 km/h.

För de som önskar mer prestanda erbjuds även S6 Sportback e-tron och S6 Avant e-tron. Dessa modeller har fyrhjulsdrift och en total motoreffekt på 370 kW, med möjlighet att nå hela 405 kW i ett särskilt boostläge. S6-modellerna klarar 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder, med en topphastighet på 240 km/h. Räckvidden för dessa versioner är 670 kilometer för Sportback och 640 kilometer för Avant enligt WLTP.

I Sverige börjar priserna på 839 900 kronor för A6 Sportback e-tron performance, medan Avant-versionen startar på 859 900 kronor. För den kraftfullare S6 Sportback e-tron startar priserna på 1 157 200 kronor och för S6 Avant e-tron på 1 177 200 kronor. Dessa priser gäller för Proline-versionen, där Audi inkluderar specifik utrustning för den svenska marknaden.

Kia EV3

EV3 är en elbil med framhjulsdrift och en frontmonterad motor på 150 kW. För den som önskar fyrhjulsdrift kommer en sådan version att släppas först år 2026. Initialt lanseras EV3 i två varianter, där den största skillnaden ligger i batteristorlek och max tillåten släpvagnsvikt. Batterialternativen är 58,3 kWh och 81,4 kWh, vilket ger en räckvidd på 429 respektive 600 kilometer. Modellen med det mindre batteriet kan dra upp till 300 kg, medan den med det större batteriet klarar upp till 1 000 kg. Acceleration från 0 till 100 km/h sker på 7,4 respektive 7,7 sekunder. Vid tidpunkten för detta är det svenska priset för EV3 ännu inte fastställt. Om priset sätts rätt kan den bli en allvarlig utmanare till Volvo EX30. De första leveranserna förväntas ske under fjärde kvartalet.

Volvo EX90

Volvo EX90 är en elbil som kan köra upp till 600 kilometer på en laddning, enligt WLTP-testet. Bilen kan ladda från 10 till 80 procent på mindre än 30 minuter om du använder en 250 kW-laddare. Den fyrhjulsdrivna versionen, som säljs först, har ett batteri på 111 kW och två motorer. I Volvos konfigurator står det att räckvidden är 585 km, men hur det blir i verkligheten återstår att se.

Volvo EX90 finns i två versioner. Den första kallas EX90 Twin Motor och har fyrhjulsdrift, 408 hästkrafter och 770 newtonmeter. Den accelererar från 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder. Den andra versionen, Twin Motor Performance, är starkare med 510 hästkrafter och 910 newtonmeter. Den gör 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder. Precis som med andra Volvo-bilar är toppfarten begränsad till 180 km/h.

Priset för den enklaste modellen, Plus, börjar på 997 000 kronor. Vill du ha den bättre utrustade Ultra-modellen med det kraftfullare Twin Performance-batteriet, stiger priset till 1 139 000 kronor.

Volkswagen ID2

Volkswagen har presenterat sitt kompakta elbilskoncept ID. 2all, som är 4050 mm långt och ger en försmak av en mindre elbil som företaget planerar att börja producera nästa år. Bilen är något kortare än VW Polo men erbjuder betydligt mer utrymme. Den kommer att vara framhjulsdriven, och tack vare motorplaceringen skapas ett stort bagageutrymme på 490 liter i konceptet. ID. 2all siktar på en räckvidd på 400 kilometer och ett pris på 25 000 euro.

Tidigare rapporterade man att lanseringen av ID. 2all skulle skjutas upp på grund av mildare utsläppsregler. Men nu har Volkswagen bekräftat att bilen kommer att visas upp som planerat senare i år (2024), och produktionen ska starta nästa år under 2025.

Skoda Elroq

Skoda Elroq är en kompakt SUV som ändå erbjuder gott om utrymme. Bagageutrymmet rymmer mellan 470 och 1 580 liter, och bilen har flera smarta förvaringslösningar i interiören. Elroq byggs på Volkswagens MEB-plattform och kommer i fyra olika versioner: 50, 60, 85 och 85x. De två sista versionerna, 85 och 85x, har ett större batteri på 82 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 560 km enligt WLTP. Motoreffekten för 85 och 85x är 286 respektive 299 hk. Skoda Elroq har världspremiär i höst, och försäljningen börjar kort därefter.

Skoda Epiq

En mer prisvänlig elbil kan göra eldriven körning tillgänglig för fler människor. Skoda planerar att introducera sin kompakta och prisvärda el-crossover, Skoda Epiq, på marknaden 2025. Vid en presskonferens avslöjades att bilen kommer att kosta runt 25 000 euro och erbjuda en räckvidd på cirka 40 mil.

Skoda är kända för sin praktiska design, och trots att Epiq endast är 4,1 meter lång, rymmer den hela 490 liter i lastutrymmet. Tidigare har denna modell visats som en lerprototyp under namnet ”Small”.

– Skoda Epiq kommer att leverera mycket bil för pengarna, med en rymlig interiör i ett kompakt format, säger Skoda Autos vd, Klaus Zellmer.

BMW 3-serie

BMW har använt flera olika plattformar för sina elbilar, men från och med 2025 kommer detta att förändras. Då introduceras den universella plattformen Neue Klasse, som debuterar i den nya elektriska 3-serien. Med den här plattformen lanseras även BMW

sjätte generation batterier, som lovar 30 procent längre räckvidd och 30 procent snabbare laddning. De nya batterierna har en cylindrisk design och är 25 procent billigare att tillverka. Även om BMW inte nämner den exakta laddeffekten i sitt pressmeddelande om Neue Klasse, har de tidigare nämnt att 270 kW kan vara möjligt.

Toyota Sport Crossover

Toyota har idag presenterat två nya elbilskoncept som är planerade att lanseras i Europa inom de kommande två åren. En av dessa modeller är Sport Crossover Concept, som förväntas släppas 2025.

Denna modell har en aerodynamisk design med en sluttande taklinje, vilket påminner om en fastback. Toyota hoppas att denna elbil kommer att locka förstagångsköpare till märket genom att positionera sig som deras designikon bland elbilar.

Med Sport Crossover strävar Toyota efter att erbjuda maximal komfort kombinerat med praktiska egenskaper. Bilen har plats för fem personer, ett rymligt bagageutrymme och gott om benutrymme i baksätet.

Fiat Grande Panda

Fiat introducerar sin nya kompakta SUV i B-segmentet, Grande Panda, med målet att erbjuda en prisvärd och familjevänlig elbil för den breda massan. Med ett förväntat pris på 25 000 euro, strävar Fiat efter att göra elbilar mer tillgängliga.

Grande Panda mäter 3,99 meter i längd, 1,57 meter i höjd och 1,76 meter i bredd. Trots sina kompakta mått lovar Fiat en rymlig interiör, där utrymmet har organiserats på ett intelligent sätt.

Bilen rymmer fem personer och har ett bagageutrymme på 361 liter. Dessutom finns ytterligare förvaringsutrymmen på 13 liter i framsätet. Fiat har inte avslöjat alla detaljer, men har bekräftat att Grande Panda kommer att utrustas med ett batteri på 44 kWh, vilket ger en räckvidd på cirka 315 kilometer. Elmotorn har en effekt på 83 kW.

Tesla Model 2

Tesla förtydligade i sin rapport för andra kvartalet i juli: ”Planerna för nya, mer prisvärda fordon är fortfarande på rätt spår för produktionsstart under första halvan av 2025. Dessa fordon kommer att använda delar av nästa generations plattform, samt delar av våra nuvarande plattformar, och kommer att kunna produceras på samma produktionslinjer som våra nuvarande fordon.”

I januari sa Musk att Teslas nästa generations fordon ”förhoppningsvis” skulle lanseras under andra halvan av 2025. I april nämnde han att produktionen skulle starta i början av nästa år, eller senast i slutet av 2024. I juli hörde vi återigen att det blir första halvan av 2025.

Polestar 5

Polestar 5 prototyper har visats upp på Goodwood Festival of Speed under de senaste två åren. Båda exemplaren var utrustade med fyrhjulsdrift och en dubbelmotorig elektrisk drivlina som producerade en sammanlagd effekt på 650 kilowatt (871 hästkrafter) och 900 newtonmeter i vridmoment. Med dubbelt så mycket kraft som Polestar 2 kommer Polestar 5 att konkurrera med modeller som Porsche Taycan och Tesla Model S.

Polestar siktar på en räckvidd på 600 kilometer för Polestar 5. Med sin högpresterande dubbelmotoriga drivlina bör basmodellen av Polestar 5 enkelt uppnå 480 kilometer på en full laddning. Exakta siffror kommer dock inte att vara tillgängliga förrän den officiella lanseringen.

Jaguar elbil 2025

Jaguar har tidigare gjort några mindre uppdateringar av sin elbil I-Pace, men har överlag varit försiktiga med att expandera sitt utbud av elbilar. Detta ser nu ut att förändras. JLR-koncernen, som äger Jaguar, har nyligen tillkännagett att företaget förbereder lanseringen av en helt ny elbil.

Den nya modellen kommer att vara en fyradörrars Gran Turismo, byggd i Storbritannien, och den blir den mest kraftfulla Jaguaren någonsin. Med en imponerande räckvidd på upp till 700 kilometer och ett startpris på omkring 100 000 pund (ungefär 1,28 miljoner kronor), siktar Jaguar på att sätta en ny standard inom elbilssegmentet.

Denna elbil kommer att byggas på en helt ny och egenutvecklad plattform, kallad JEA. En mer detaljerad presentation av modellen väntas senare under året. Försäljningen planeras starta 2024, med de första leveranserna som beräknas ske under 2025.

Range Rover EV

Range Rover håller fortfarande detaljerna hemliga kring deras nya el-SUV, men den bensindrivna modellen har designats med elektrifiering i åtanke, vilket innebär att den kommer att använda samma grundstruktur.

Även om inga exakta siffror har bekräftats, har Range Rover lovat att prestandan kommer att vara jämförbar med V8-modellen. Den har 530 hk och accelererar från 0-100 km/h på 4,3 sekunder, så liknande siffror för elmodellen är att vänta.

Du kan redan nu ställa dig i kö för den nya elektriska Range Rover, men du får vänta till slutet av 2024 för att se bilen i sin helhet. När det gäller priset kan du räkna med att den kommer att kosta mer än den vanliga Range Rover. Ett pris runt 1,9 miljoner kronor är troligt.

Ram 1500 REV

Instegsmodellen av Ram 1500 REV har ett batteri på 164 kWh som ger en räckvidd på 563 kilometer enligt den amerikanska EPA-standarden, som många anser vara pålitlig.

Det är något längre än Ford F-150 Lightning, som klarar 515 kilometer på en laddning, och Rivian R1T, som har en räckvidd på 528 kilometer i basversionen. För de som vill ha ännu längre räckvidd släpper Ram en variant med ett större batteri på 229 kWh, mer än dubbelt så stort som det i Volvo EX90. Detta ger Ram 1500 REV en imponerande räckvidd på 805 kilometer. Ram vill ge sina kunder möjlighet att köra långt, även med släp.

Bilen kan dra upp till 6 350 kilogram och har en lastvikt på 1 200 kilogram.

Vikten på bilen, som ännu inte har offentliggjorts, förväntas vara väldigt hög. Det innebär att Ram 1500 troligen kommer att kräva ett C-körkort, det vill säga för lastbil.

Ram 1500 kommer inte att säljas i Sverige genom några officiella kanaler.

Dodge Charger EV

I slutet av året kommer Dodge Charger att lanseras som en helt elektrisk modell. Den nya modellen kommer att erbjuda en imponerande motoreffekt på upp till 500 kW, vilket motsvarar 670 hästkrafter. För att tilltala V8-entusiaster har Dodge utrustat bilen med en funktion som gör att den kan mullra högre än en SRT Hellcat samt en elektronisk växellåda. Dodge Charger kommer att ha sin premiär i slutet av 2024.

Kia EV4

När Kia först introducerade Concept EV4, visades den upp som en aerodynamisk och strömlinjeformad sedan. Denna modell markerar Kias första eldrivna sedan, och produktionen förväntas starta i början av nästa år för utvalda marknader, då under namnet Kia EV4.

Flera kamouflerade prototyper har setts på vägarna, och nyligen har en av dessa observationer avslöjat att Kia även testar en halvkombivariant av EV4. Denna version verkar ha samma design fram till B-stolpen, men därefter övergår bilen i en kortare och mer upprätt bakdel, vilket ger den den praktiska halvkombiformen.

Det är troligt att Kia kommer att officiellt presentera Kia EV4 innan årets slut.

Tesla Roadster

Tesla har en tendens att ta sig an stora utmaningar. När den andra generationens Roadster först presenterades 2017, lovade företaget att bilen skulle nå 100 km/h på otroliga 1,9 sekunder och ha en topphastighet på 400 km/h. För långfärder skulle Roadstern ha ett 200,0-kWh batteripaket med en räckvidd på över 1 000 km.

Nu säger Musk att Roadstern ska kunna nå 100 km/h på under en sekund, och projektet har utvecklats till ett samarbete med hans rymdföretag, SpaceX. Det har till och med antytts om ett tillvalspaket med 10 små raketdrivna thrusters, där Musk skämtsamt föreslog att de kanske till och med kan få en Tesla att flyga. Musk säger att Roadstern börjar levereras 2025, men vi är lite tveksamma till det.

BMW iX3

Den nya BMW iX3 kommer att baseras på BMW nya elbilsplattform, vilket innebär smart ny batteriteknik med längre räckvidd och snabbare laddning. BMW säger att denna nya teknik kommer att ge 30 % längre räckvidd jämfört med nuvarande elbilar från BMW, vilket betyder att nya iX3 kan klara upp till 610 km på en laddning.

Bilar som bygger på Neue Klasse-konceptet börjar säljas 2025, och det gäller troligen också den nya iX3. Om du är intresserad av denna nya elektriska SUV, förvänta dig ett pris på cirka 800 000 kronor, vilket är en liten ökning jämfört med nuvarande iX3. Nya elbilar 2025

Mercedes G-Klass

Den nya G-Klass med fyra individuella elmotorer har nu ännu bättre terrängegenskaper än sina syskon med traditionella motorer.

De fyra elmotorerna ger tillsammans 587 hästkrafter och 1 164 Nm. Motorerna är monterade på en förstärkt ram, med en motor vid varje hjul. Detta ger kraftfull prestanda, och bilen kan accelerera från 0 till 100 km/h på 4,7 sekunder. Toppfarten är 180 km/h.

Bilen har ett batteri på 116 kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 473 kilometer enligt WLTP. Batteriet skyddas av en 26 mm tjock platta som väger 57,6 kg och är fastsatt i ramen med över 50 stålskruvar. Snabbladdning kan ske med upp till 200 kW DC, vilket gör att bilen kan laddas från 10 till 80 procent på 32 minuter. Laddning via AC har en effekt på 11 kW. Nya elbilar 2025

Ford Explorer

Den bakhjulsdrivna Ford Explorer har en räckvidd på 602 kilometer med ett batteri på 77 kWh. Motorn har en effekt på 215 kW (296 hk). Snabbladdning kan ske med upp till 170 kW, vilket gör att laddningen från 10 till 80 procent tar 26 minuter. Om du väljer fyrhjulsdrift får Explorer en motoreffekt på 250 kW (340 hk) och en räckvidd på 566 kilometer. Grundpriset för Ford Explorer Extended Range är 539 900 kronor för den bakhjulsdrivna modellen, medan fyrhjulsdrivna versionen kostar 589 900 kronor. Ford börjar ta emot beställningar idag, och de första leveranserna sker till sommaren.

Under 2025 kommer även en bakhjulsdriven variant med ett mindre batteri på 52 kWh, med priser från 489 900 kronor. Denna modell har en motor på 125 kW (170 hk), men Ford har ännu inte angett räckvidden för denna variant. Nya elbilar 2025

Maserati Grecale Folgore

Nu kan du beställa Maseratis första elbil, Grecale Folgore, i Sverige. Den nya elbilen är tillverkad i Italien och lovar både lyx och prestanda, med en balans mellan sportighet och elegans.

Maserati Grecale Folgore har ett batteri på 105 kWh med 400V-teknik, vilket ger en räckvidd på upp till 500 kilometer per laddning. Drivlinan är stark och levererar 410 kW (550 hk) med ett vridmoment på 800 Nm. Toppfarten är över 200 km/h. Det är en spännande lansering med fokus på sport, prestanda och italiensk design. Även om Maserati har lanserat modellen i Sverige, har de ännu inte avslöjat det svenska priset. Det europeiska riktpriset är dock 122 900 euro, vilket motsvarar cirka 1,4 miljoner kronor. Nya elbilar 2025

Polestar 4

Polestar kommer att erbjuda två versioner av sin nya bil: en med dubbla motorer och en med en enda motor. Toppmodellen med dubbla motorer kan accelerera från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder och har en maxeffekt på 544 hästkrafter. Detta blir den snabbaste bilen Polestar någonsin har tillverkat.

Alternativet med en motor driver bakhjulen och har en effekt på 272 hästkrafter. Den bakhjulsdrivna versionen, som har ett batteri på 100 kWh, har en beräknad räckvidd på 610 km enligt WLTP-standarden. Nya elbilar 2025

Porsche Boxter EV

Porsches senaste teknik för elbilar finns i företagets Premium Platform Electric (PPE)-arkitektur, som används i den nyligen presenterade elektriska Macan.

Denna SUV har ett 800-volts batteripaket med en kapacitet på upp till 100 kWh, en maximal laddningshastighet på 270 kW och ett fyrhjulsdrivet system med dubbla motorer som kan ge upp till 630 hästkrafter och 833 lb-ft i vridmoment under korta perioder.

Det förväntas att den kommande 718 Cayman och Boxster kommer att använda samma elektriska arkitektur och erbjuda åtminstone en bakhjulsdriven version med en motor. Dock är den uppdaterade Taycan fortfarande Porsches elbilsflaggskepp när det gäller prestanda, och den är inte baserad på PPE-arkitekturen.

Det finns ännu inga officiella uppgifter om effekt, batterikapacitet eller laddningshastigheter för de kommande 718 EV-modellerna, så vi får vänta lite till för att se vad Porsche planerar. Nya elbilar 2025

Porsche Macan

Elbilen kommer i två versioner, 4 och Turbo. Båda har motorer på både fram- och bakaxeln. Versionen 4 har en kombinerad effekt på 408 hästkrafter, medan Turbo-versionen har en motor på bakaxeln med hela 639 hästkrafter. Det är nästan 200 hästkrafter mer än den tidigare Macan GTS.

– Det bästa med nya Macan är vridmomentet, säger Carwow. Toppmodellen har hela 1130 Nm i vridmoment, vilket är 80 Nm mer än Taycan Turbo S.

När det gäller prestanda gör instegsmodellen 0-100 km/h på 5,2 sekunder, vilket är snabbt för en elektrisk SUV. Turbo-versionen klarar samma sträcka på bara 3,3 sekunder, vilket är väldigt snabbt för en SUV. Nya elbilar 2025

Volvo ES90

Mycket om Volvo ES90 har blivit känt tack vare läckta dokument från våren 2022. Det sades då att produktionen skulle starta i maj 2024, och det verkar som om Volvo håller tidsplanen, om inte förseningarna med EX90 och Polestar 3 också påverkar denna modell.

En av de största konkurrenterna till Volvo ES90 kommer troligen vara Mercedes EQE, som är lite kortare men har längre avstånd mellan hjulaxlarna. En annan konkurrent är BMW i5, som är längre men har kortare axelavstånd än Volvon.

Enligt läckta uppgifter ska Volvo ES90 ha ett 111 kWh-batteri (107 kWh netto), samma som EX90. Fyrhjulsdrivna EX90 har en räckvidd på knappt 60 mil enligt WLTP, så det är möjligt att ES90 kan nå över 60 mil i samma konfiguration. Bilen väger 2 600 kilo, men den bakhjulsdrivna versionen är 100 kilo lättare. Nya elbilar 2025

Mini Cooper

Nya Mini Cooper finns i två eldrivna versioner: Cooper E och Cooper SE. Båda har fått högre motoreffekt och längre räckvidd jämfört med den tidigare elbilsmodellen.

Cooper E har en elmotor på 184 hästkrafter och 290 Nm i vridmoment, och den accelererar från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder. Cooper SE är starkare med 218 hästkrafter och 330 Nm i vridmoment, vilket gör att den klarar 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder. Perfekt för stadskörning.

Cooper E har ett batteri på 40,7 kWh och en räckvidd på 305 kilometer enligt WLTP. Cooper SE har ett större batteri på 54,2 kWh och kan köra upp till 402 kilometer på en laddning.

Snabbladdning ligger på 75 kW för Cooper E och 95 kW för Cooper SE. Batteriet kan förvärmas automatiskt när du navigerar till en snabbladdare, vilket ger snabbare laddning. Att ladda från 10 till 80 procent tar ungefär 30 minuter. AC-laddning kan göras med 11 kW.

Mini Countryman

Nya Mini Countryman är nu 4429 mm lång, 1843 mm bred och 1656 mm hög. Som elbil har den ett batteri på 66,45 kWh, vilket ger en räckvidd på cirka 462 kilometer för den tvåhjulsdrivna versionen. Den fyrhjulsdrivna versionen har en räckvidd på 433 kilometer.

Mini Countryman E är tvåhjulsdriven med en motor på 204 hästkrafter. Den fyrhjulsdrivna Countryman SE All4 har en total effekt på 313 hästkrafter och accelererar från 0 till 100 km/h på 5,6 sekunder.

Snabbladdning kan ske med upp till 130 kW, och AC-laddning är möjligt med 22 kW. Automatisk temperaturreglering aktiveras när du navigerar till en snabbladdare för att säkerställa snabb laddning. Nya elbilar 2025

Renault 5

Renault 5 kommer att ha ett startpris runt 25 000 euro och erbjudas med tre olika motoralternativ beroende på marknad: 150 hk, 120 hk och 95 hk. Batteriet på 52 kWh ger en räckvidd på cirka 400 km enligt WLTP. Ett mindre batteri på 40 kWh, med en räckvidd på 300 km, kommer också att finnas senare.

Snabbladdning kan ske med upp till 80 eller 100 kW beroende på batteristorlek, och AC-laddning på 11 kW blir standard för båda varianterna. Nya elbilar 2025