Hoppa till innehåll
Hem » BYD Atto 3 mot MG Marvel R: Bäst i test

BYD Atto 3 mot MG Marvel R: Bäst i test

  • av
Marvel R

Elbilar blir allt mer populära i Sverige och i världen. Men vilken modell ska du välja om du vill köpa en ny elbil? I den här artikeln ska vi jämföra två elbilar som har lanserats under 2022: BYD Atto 3 och MG Marvel R. Vi ska titta på deras prestanda, design, säkerhet, komfort och pris.

ModellPrisRäckvidd0-100 km/h
BYD ATTO 3532 900 kr420 km7,3 sek
MG Marvel R489 900 kr402 km7,9 sek
Honda e:Ny1530 100 kr412 km7,6 sek
Toyota bZ4X579 900 kr460 km7,5 sek
Tesla Model Y560 170 kr455 km6,9 sek

”Likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Prestanda

Både BYD Atto 3 och MG Marvel R är batteridrivna elbilar som har en räckvidd på över 300 km. Men BYD Atto 3 har en fördel när det gäller räckvidd: den kan köra upp till 420 km på en enda laddning, medan MG Marvel R bara kan köra upp till 402 km. Det betyder att du kan köra lite längre med BYD Atto 3 utan att behöva ladda.

Accelerationen för båda bilarna är ganska lika, runt 7 sekunder.

Design

BYD Atto 3

Både BYD Atto 3 och MG Marvel R har en modern och elegant design som passar in i stadsmiljön. Men de har också några skillnader i utseende. BYD Atto 3 är en mindre och lättare bil än MG Marvel R: den väger bara 1,75 ton, medan MG Marvel R väger 1,92 ton. Det gör att BYD Atto 3 är mer smidig och lättmanövrerad än MG Marvel R.

MG Marvel R har däremot en mer sportig och lyxig design än BYD Atto 3: den har ett coupéliknande tak, LED-strålkastare, kromade detaljer och stora fälgar. Det ger MG Marvel R ett mer attraktivt och exklusivt utseende än BYD Atto 3.

Säkerhet

Marvel R Interior

Både BYD Atto 3 och MG Marvel R har flera säkerhetsfunktioner som skyddar föraren och passagerarna vid en eventuell kollision eller olycka. Men BYD Atto 3 har en unik fördel när det gäller säkerhet: den har en inbyggd kamera i instrumentbrädan (dashcam) som automatiskt spelar in vad som händer framför bilen. Det kan vara användbart om du behöver bevisa din oskuld vid en tvist eller få ersättning från försäkringsbolaget.

MG Marvel R har inte en inbyggd dashcam, men den har andra säkerhetsfunktioner som BYD Atto 3 saknar: den har fyra krockkuddar, antisladdsystem, adaptiv farthållare, filhållningsassistent och döda vinkeln-varning. Det gör att MG Marvel R kan hjälpa dig att undvika eller minska skador vid en potentiell fara.

Komfort

Byd Atto 3 interiör

Både BYD Atto 3 och MG Marvel R erbjuder en bekväm och trevlig körupplevelse för föraren och passagerarna. Men de har också några skillnader i komfortnivå. BYD Atto 3 har ett stort bagageutrymme på 450 liter, vilket är mer än MG Marvel R som har ett bagageutrymme på 357 liter. Det gör att BYD Atto 3 kan rymma mer packning eller varor än MG Marvel R.

MG Marvel R har dock en mer rymlig och lyxig interiör än BYD Atto 3: den har en stor pekskärm på 19,4 tum, ett digitalt instrumentbräda, ett panoramaglastak, läderklädsel och uppvärmda säten. Det ger MG Marvel R en mer avancerad och behaglig atmosfär än BYD Atto 3.

Pris

Både BYD Atto 3 och MG Marvel R är prisvärda elbilar som kostar mindre än många andra elbilar på marknaden. Men MG Marvel R är billigare än BYD Atto 3: den har ett pris på 489 900 kr, medan BYD Atto 3 har ett pris på 532 900 kr . Alltså sparar du 43 000 kr om du köper en Marvel R istället för en BYD Atto 3.

Slutsats

BYD Atto 3 och MG Marvel R är två elbilar som har sina för- och nackdelar. BYD Atto 3 är en mindre, lättare elbil med lite längre räckvidd än MG Marvel R. MG Marvel R är en större, billigare och lyxigare elbil än BYD Atto 3. Vilken elbil du ska välja beror på dina personliga preferenser, behov och budget. Hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att jämföra de två elbilarna och göra ett bra val.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Läs mer för att se fullständiga villkor.