Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volvo EX30?

När kommer Volvo EX30?

  • av
När Kommer volvo ex30

Tillverkningen av Volvo EX30 kommer att starta i Kina redan i år. Detta innebär att produktionen kommer att påbörjas och bilarna kommer att tillverkas i fabriker i Kina. När kommer Volvo EX30? Första leveranserna av Volvo EX30 förväntas ske i början av 2024, vilket ger potentiella köpare något att se fram emot.

Bilen

Bilens interiör präglas av en minimalistisk och modern design, liknande Teslas stil. Det finns en tydlig avskalning av onödiga detaljer för att skapa en ren och överskådlig körupplevelse. Ett intressant drag är att handskfacket har placerats i mitten istället för på traditionellt vis vid förar- eller passagerarsidan.

Volvo EX30 är utrustad med samma batteri som Smart 1, med en maximal kapacitet på 69 kWh. Med bakhjulsdrift har bilen en imponerande räckvidd på 48 mil, medan den fyrhjulsdrivna prestandaversionen har något kortare räckvidd. För de som föredrar en mindre batterikapacitet finns även ett LFP-batteri på 51 kWh tillgängligt, vilket ger en räckvidd på cirka 35 mil.

Det är viktigt att notera att det inte är möjligt att byta ut batteriet i bilen. Anledningen till detta är att batteriet är en helt integrerad del av Volvo EX30:s struktur och har en betydande roll för krocksäkerheten. Genom att ha batteriet som en integrerad del av bilens struktur kan Volvo upprätthålla sin höga standard för säkerhet och skydd vid eventuella kollisioner.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!

Har du några frågor kring laddning och laddboxar? Kontakta oss!

Volvo EX30 delar flera likheter med den nya Volvo EX90, inklusive de infällda Thors Hammer-lamporna och de karakteristiska C-formade baklamporna. Trots sin kompakta storlek har EX30 en muskulös och kraftfull utstrålning, vilket förstärks av de stora överdimensionerade hjulen. Denna design ger bilen en robust och tuff ”stance” på vägen.

För de som söker ännu mer äventyrlig terräng kapacitet kommer Volvo även att erbjuda en Cross Country-version av EX30. Denna version kombinerar de sportiga och muskulösa estetiska detaljerna med förhöjd markfrigång och andra funktioner som är typiska för Cross Country-serien. Den tuffa Cross Country-versionen kommer att tilltala de som vill ha en bil som kan ta sig an utmanande vägförhållanden utan att kompromissa med stil och prestanda.

Den bakhjulsdrivna versionen av Volvo EX30 förväntas vara utrustad med en kraftfull motor på 272 hästkrafter. Detta ger bilen tillräcklig prestanda för att erbjuda en dynamisk och spännande körupplevelse.

För de som söker ännu mer kraft och acceleration kommer det också att finnas en fyrhjulsdriven variant av EX30. Denna variant förväntas ha en imponerande effekt på 428 hästkrafter, vilket ger enastående prestanda. Med denna motor kan bilen accelerera från 0 till 100 km/h på endast 3,6 sekunder, vilket är mycket snabbt.

Från och med den 7 juni, är det möjligt att börja beställa Volvo EX30 via Volvo Cars hemsida. Genom att besöka webbplatsen kan kunderna konfigurera sin bil enligt sina preferenser och placera din beställning online. Volvo går gradvis över till direktförsäljning, vilket innebär att kunderna kan köpa sina bilar direkt från tillverkaren utan att behöva gå genom återförsäljare. Det är dock ännu oklart om det kommer att finnas möjlighet att pruta på priset för EX30 hos Volvohandlare, eller om det kommer att gälla fasta priser. När kommer volvo ex30